Legea offshore: ALDE - PSD, probleme în coaliție. Pleșoianu - Tăriceanu, atac

Irina Constantin / 03 oct 2018 / 15:54 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Pleșoianu
Descriere foto: Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu critică decizia ALDE, explicată de Călin Popescu Tăriceanu. 

”Nu ar fi fost suficiente voturi ca să treacă. Așa a înțeles ALDE să joace, să nu voteze. Fabulos! Nicio virgulă nu accept să se schimbe până săptămâna viitoare! Colegii de la ALDE le pot transmite reprezentanților companiilor străine că nu cedăm... ALDE, ALDE... Întrebați-i pe cei care v-au votat ce părere au despre ce faceți!” a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook. Observația este după ce Legea Offshore nu a intrat la votul final, iar proiectul s-a întors la comisii. 

Anterior, Liviu Pleșoianu se aștepta ca legea să fie votată în Parlament, după ce ”a fost amendată semnificativ în favoarea României”. ”PNL și USR fac tot posibilul să împiedice votul.” scria Pleșoianu. 

Ce spune Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că parlamentarii formaţiunii sale au fost luaţi pe nepregătite de o serie de modificări aduse proiectului legii offshore şi a cerut Ministerului de Finanţe să prezinte evaluări din care să reiasă impactul pe care îl au amendamentele propuse. El a adăugat că deputaţii ALDE au avut "un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor", deoarece amendamentele aduse proiectului de lege nu au fost însoţite "de niciun fel de notă explicativă" privind implicaţiile bugetare. Preşedintele Senatului a afirmat că deputaţii ALDE vor să voteze în cunoştinţă de cauză şi să poată explica şi românilor implicaţiile acestui vot.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24