ALDE, propuneri consistente pentru viitorul Guvern PSD. Primul nume de pe listă

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ALDE va merge la discuțiile cu PSD despre nominalizările pentru posturile dintr-un viitor guvern PSD cu propuneri consistente. Copreședintele ALDE a subliniat că printre propuneri se află numele său pentru funcția de premier. 

”Nu am discutat, deocamdată, cu PSD varianta de guvernare; discutăm alegeri şi vedem care e cea mai bună soluţie, dar cred că eu am o experienţă probată şi o reuşită, deci varianta noastră o cunoaşteţi. Cred, deci, că mergem la aceste discuţii cu propuneri consistente, iar în ALDE avem 11 foşti miniştri de succes”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Președintele Senatului a mai spus că ”Preşedintele nu are, conform Constituţiei, libertatea să numească prim-ministrul la discreţie. Înainte de Constituţia din 1923, în România, regele numea prim-ministrul după bunul plac. Odată cu trecerea la sistemul de monarhie parlamentară, şi în România lucrurile s-au schimbat, acum nu mai suntem, evident, decât o republică parlamentară în care preşedintele este obligat să ţină cont de voinţa majoritară a cetăţenilor; nu are libertatea să-l numească prim-ministru pe preferatul domniei sale. Asta e regula în orice democraţie, nu am inventat-o noi în România, nu e o chestiune originală, se petrece oriunde. Eu pun toate declaraţiile preşedintelui într-un registru electoral, pentru că dânsul este agent electoral şi urmăreşte să-i descurajeze pe cei care nu votează PNL, transmiţându-le, practic, mesajul: degeaba veniţi la vot că eu tot ce vreau fac şi încurajându-i pe ai lui, în acelaşi timp. Nu cred că funcţionează mecanismul acesta pe care şi-l imaginează preşedintele, că românii nu sunt atât de needucaţi politic. Chiar şi Băsescu, care era foarte războinic în declaraţii, n-a avut ce să facă după câştigarea alegerilor de către USL, în 2012, şi l-a desemnat prim-ministru pe Victor Ponta”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel