ALDE - Iohannis, mesaj dur. ”Un FUGAR. Ofensă poporului român”

Deputatul ALDE Andrei Gerea a reacționat la absența președintelui Klaus Iohannis de ziua Unirii României cu Basarabia la momentul solemn din Parlamentul României. 

”Am remarcat cu dezamăgire că a lipsit de la eveniment tocmai președintele României. Cum să interpretăm absența domniei sale de la acest eveniment în condițiile în care pe site-ul Administrației Prezidențiale nu figura nicio activitate în programul președintelui, iar în plenul Parlamentului au fost prezenți Custodele Coroanei române Margareta, prim-ministrul Viorica Dăncilă, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, arhiepiscopul Ioan Robu – mitropolitul romano-catolic de București- , fostul preşedinte Emil Constantinescu, primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea, o delegatie a Republicii Moldova, condusă de Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, vicepremierul Iurie Leancă precum și alți invitați din România sau de peste Prut? Pentru că nu există nicio explicație pentru absența de la acest eveniment, putem trage concluzia ca domnul Iohannis s-a așezat alături de Igor Dodon, împotriva aspirațiilor unioniste ale poporului român.” a afirmat deputatul ALDE. 

”O OFENSĂ poporului român”

Andrei Gerea a adăugat: ”A fost un moment important pentru poporul român de pe ambele maluri ale Prutului, pentru români oriunde s-ar afla aceștia, în țară sau peste hotare. Prin lipsa de la acest eveniment, Klaus Iohannis nu a adus o ofensă Parlamentului României, ci poporului român, care aștepta din partea președintelui mai mult decât un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale. Deși președintele a refuzat invitația Parlamentului la ședința dedicată Unirii, în urmă cu doar o zi a particiat a bilanțul SRI. Deci, preferințele lui Iohannis sunt clare: bilanțul DNA, al SRI, al instituțiilor de forță, în general. După cum a văzut toată lumea, acesta aplaudă la scenă deschisă acțiunile represive ale statului paralel, iar când vine vorba de aspirațiile poporului român, președintele trimite mesaje. Altfel spus, aparițiile publice al președintelui Iohannis au devenit un fel de Fata Morgana a politicii românești, aceste transformându-se într-un fel de fugar care se ferește de propriul popor în cele mai importante momente ale sale.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel