ALDE, excludere europeană. Partidul lui Tăriceanu, replică vehementă

Irina Constantin / 15 aug 2018 / 19:17 Salveaza PDF Comentarii
Calin Popescu Tariceanu
Descriere foto: Calin Popescu Tariceanu

Liderul partidului NEOS, Beate Meinl-Reisinger, a cerut excluderea partidului ALDE din grupul european ALDE, din cauza situației politice din România. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu dă o replică hotărâtă. 

ALDE subliniază că este iresponsabilă catalogarea ALDE drept un partid iliberal. Lui  Beate Meinl-Reisinger i se reproșează că cunoaște prea puțin partidul ALDE din România. ”În ultimii ani, ALDE România s-a dovedit a fi singurul apărător al cetăţenilor români care au asistat frecvent la încălcări îngrijorătoare ale drepturilor şi libertăţilor individuale prin zeci de mii de mandate abuzive de interceptare, precum şi la excesele comise de statul paralel prin protocoale secrete menite să sporească influenţa nedemocratică a serviciilor secrete", a scris ALDE pe Facebook. 

Totodată se punctează că ALDE este ”singurul partid din România care a apărat constant drepturile și libertățile individuale împotriva statului paralel”. 

”Nu putem permite ca România să fie guvernată de instituţii ilegitime şi nedemocratice construite pe moştenirea perioadei comuniste. Nu este nimic iliberal în acest lucru”, a transmis ALDE.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26