Urmărește emisiunea live


ALDE: Declarațiile antinaționale ale ministrului Finanțelor sfidează românii

ALDE reacționează la declarațiile ministrului Finanțelor, Anca Dragu, care a declarat că salariul minim nu va crește de la 1 ianuarie, adăugând că în statele membre BRICS oamenii muncesc și pentru doi lei.

"Îmi exprim îngrijorarea în legatura cu viziunea expusă de ministrul Finanțelor, doamna Dragu, care îi înștiintează pe români că „în Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud sunt locuitori săraci care ştiu să facă ceva pe doi lei, ceea ce românul nu mai face de ceva vreme".

Declarația doamnei ministru este antinațională, lipsită de solidaritate și empatie față de cei peste 420.000 de salariați din România care merg la serviciu, chiar dacă veniturile obținute nu îi ajută să depășească pragul de sărăcie.

În calitatea sa de ministru al tuturor românilor, doamna Dragu are datoria morală de a încuraja politicile de incluziune socială și combatere a sărăciei în rândul celor mai vulnerabili dintre cetățenii României, care, deși muncesc, nu pot ieși din capcana precarității!

[citeste si]

Ca tehnocrat, doamna Dragu ar trebui să știe că în majoritatea țărilor pe care ni le oferă drept exemplu, costul vieții este mult sub cel din România, țară a Uniunii Europene. Raportorul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite pe probleme de sărăcie extremă şi drepturile omului Philip Alston declara recent că „România are posibilităţile pentru a eradica sărăcia, iar dacă guvernul refuză să ia măsurile care se impun, atunci înseamnă că refuză să joace rolul de a ajuta acele persoane să depăşească condiţia de sărăcie".

În Uniunea Europeană, transferul de bunăstare este o consecință etică a progresului. Declarația doamnei Dragu rivalizează în istoria recentă cu cea a unui alt ministru din rezervorul de cadre al lui Traian Băsescu. Domnul Sebastian Lăzăroiu, efemer ministru al Muncii, care anunța în anul 2011 că românii bogați sunt cei care câștigă peste 800 de lei pe lună. Și astăzi, ca și pe vremea lui Traian Băsescu, românii cu venituri mici sunt niște cobai ai cinismului și ai politicilor antisociale" se precizează într-un comunicat al purtătorului de cuvânt ALDE, Laura Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel