ALDE, DECIZIE privind susținere Guvern Orban. Tăriceanu, anunț

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a decis dacă susține Guvernul Orban.

ALDE susține Guvernul Orban.

”Cea mai bună formulă este un Guvern monocolor. Vom cere în Biroul Executiv ca ALDE să voteze în favoarea învestiturii Guvernului Orban”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

”A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completă ne-a pemis să finalizam discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerințe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesității unor investiții. Am discutat și astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezența în față Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. Aceasta este propunerea pe care o facem", a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, are, marţi, discuţii cu majoritatea partidelor parlamentare, în vederea conturării unei majorităţi care să susţină Guvernul. Orban s-a întâlnit cu reprezentanții ALDE. Urmează PMP, UDMR şi USR, iar miercuri cu Pro România.

Ludovic Orban a anunţat că a stabilit un calendar "rezonabil" pentru învestirea Guvernului.

Joi sau vineri va fi depusă lista miniştrilor şi Progrul de Guvernare, iar votul de învestitură ar putea avea loc săptămâna viitoare, miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel