ALDE, decizie la europarlamentare 2019. Chirieac, reacție

Tăriceanu
Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul pe care-l conduce nu a luat o decizie finală referitoare la alegerile europarlamentare, însă există "o bună probabilitate" să meargă pe liste separate de PSD.

Întrebat de unde crede că vine această dorința a ALDE de a merge singură la alegerile europarlamentare, Bogdan Chirieac a zis: ”Din statul subteran. Păi... care este acum șansa statului subteran de a supraviețui în afară de excepționala sa capacitatea de a se regenera? Ruperea coaliției majoritare. Acesta ar putea un pas. Nu cred că ALDE are o ținută în sondaje ieșită din comun diferită de ce a fost la alegerile parlamentare de acum doi ani. ALDE va intra destul de greu cu 5% la europarlamentare, iar la prezidențiale, eu încă sper că va exista un candidat comun PSD + ALDE”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, realizată de Maria Coman.

Dacă ALDE va anunța de acum că va candida separat și se va intra în concurență, până la alegerile de anul viitor, coaliția se poate rupe.

Cum a fost în 2014

Conform rezultatelor finale ale alegerilor pentru președinția României din noiembrie 2014, Călin Popescu Tăriceanu a obținut, în primul tur de scrutin, un număr de 508.572 voturi din numărul total de 9.723.232, terminând pe locul 3 din 14, cumulând circa 5,36% din toate voturile exprimate și validate.

Între timp, și-a îmbunătățit mult imaginea și discursul pro-democrație și împotriva abuzurilor, lucru care ar putea adăuga procente pentru prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel