ALDE a exclus un consilier judeţean recent ales. De ce este învinuit

Organizaţia ALDE Vâlcea a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, excluderea unui consilier judeţean, recent ales, acesta fiind bănuit de 'negocieri' cu alte formaţiuni politice pentru crearea unei majorităţi, se arată într-un comunicat al conducerii formaţiunii, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Biroul Executiv Judeţean al ALDE Vâlcea s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, cu această ocazie fiind discutată inclusiv situaţia lui Ion Nicolae, membru al ALDE Vâlcea, care în urma alegerilor locale din 5 iunie a obţinut mandatul de consilier judeţean.

S-a ajuns la această situaţie în urma semnalelor apărute în presa locală, dar şi a sesizării conducerii ALDE Bucureşti, potrivit cărora Ion Nicolae ar fi tratat cu alte formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Judeţean Vâlcea pentru formarea unei alte majorităţi, încălcând astfel linia de conduită indicată de partid, se arată în comunicat.

După ascultarea punctelor de vedere exprimate de o parte dintre cei prezenţi, printre care şi cel al lui Ion Nicolae, cu o majoritate de 20 'Pentru' şi 1 'Împotrivă' s-a luat hotărârea de a i se retrage sprijinul politic, această decizie fiind concomitentă cu cea de excludere din partid.

Ion Nicolae îşi pierde astfel funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea din partea formaţiunii ALDE.

Conducerea Organizaţiei Judeţene Vâlcea a ALDE îşi exprimă regretul pentru luarea acestei decizii, dar, se mai menţionează în comunicat, 'interesul vâlcenilor care au acordat susţinerea în alegerile din 5 iunie 2016 este primordial'.

În urma alegerilor din 5 iunie, în CJ Vâlcea, PSD are 14 consilieri, PNL - 13, PER şi ALDE - câte 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel