Alcool de rozmarin împotriva celulitei și varicelor. Cum să îl prepari acasă

Fotografie de la Monstera/ Pexels
Fotografie de la Monstera/ Pexels

Masajul cu alcool cu ​​rozmarin este foarte eficient împotriva celulitei și a varicelor.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis, familia Labiatae, plantă mediteraneană, căreia îi place lumina și căldura) face parte din grupa plantelor aromatice, ce nu depășește înălțimi cuprinse între 100 – 150 cm; cu frunzulițe înghesuite pe tulpină, care înflorește în aprilie – mai, iar florile sunt de culori diferite în funcție de specie: fie albe, fie roșii închis sau albastre, potrivit Salutecobio.

 

Beneficiile alcoolului de rozmarin împotriva celulitei

Astăzi vrem să vă spunem despre proprietățile minunatului alcool de rozmarin, care a fost de multă vreme popular datorită eficacității sale în îmbunătățirea aspectului pielii și în combaterea venelor varicoase.

Alcoolul de rozmarin este un remediu utilizat pe scară largă care profită de toate beneficiile topice ale rozmarinului în sine. De fapt, combinat cu alcoolul, se creează un compus de mare actualitate care are capacitatea de a fi ușor absorbit de piele, acționând ca un tonic natural, deci ideal pentru menținerea elasticității pielii, pentru a preveni flaciditatea și, evident, a combate celulita.

Alcoolul de rozmarin este ideal și pentru stimularea circulației sângelui, este revigorant, reduce inflamațiile și crampele care însoțesc varicele.
Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați bile de vată pe zonele afectate de celulită și varice, efectuând masaje foarte ușoare o dată pe zi timp de cel puțin o săptămâna pentru a obține rezultate satisfăcătoare împotriva celulitei și varicelor.

Înainte de a aplica alcool de rozmarin pe piele, este foarte recomandat să o exfoliați cu un produs adecvat.

Cum să faci acasă alcool de rozmarin

Alcoolul de rozmarin se găsește cu ușurință în farmacii sau prin site-urile de e-commerce de produse naturiste, dar este de prefererat să îl producem singuri acasă pentru a ne asigura că ingredientele folosite sunt 100% naturale, garanție pe care rareori o obținem de la produsele gata făcute.

Prepararea alcoolului de rozmarin.

Pune crengile de rozmarin, de preferat întregi, într-un borcan de sticlă, până este aproape plin. Ulterior, turnați alcoolul la 90 ° / 95 ° în borcan până când tot rozmarinul este acoperit.

Închideți ermetic recipientul de sticlă, astfel încât să nu intre aer, puneți-l într-un loc întunecat și uscat și lăsați-l să se odihnească cel puțin 15 zile. După două săptămâni, filtrează alcoolul de rozmarin cu o sită și aplică-l pe zonele afectate așa cum am descris mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel