Alba: Scrutin intern organizat de PSD. Ce decizii s-au luat

În jur de zece albaiulieni care nu au mai făcut politică au candidat la competiţia internă organizată de PSD Alba pentru desemnarea persoanelor care se vor regăsi pe lista partidului pentru Consiliul Municipal Alba Iulia.

Câteva sute de persoane din Alba Iulia au votat sâmbătă, între orele 8,00 şi 20,00, candidaţii PSD la funcţia de consilier municipal, lista câştigătorilor nefiind deocamdată dată publicităţii.

Responsabilul de proiect, Corneliu Mureşan, a declarat, pentru AGERPRES, că dintre cele 32 de persoane înscrise la competiţia 'Lista Albaiulienilor - Facem împreună lista de consilieri locali', 30% reprezintă cetăţeni care nu au mai făcut politică, restul fiind membri de partid.

Astfel că doar zece persoane aflate pe lista de vot sunt locuitori din Alba Iulia care nu au mai făcut politică, restul fiind membri ai PSD, dintre care unii actuali consilieri locali.

Pentru înscriere, candidaţii au trebuit să depună la sediul PSD Alba un dosar care să cuprindă o listă de susţinători, cel puţin 50, CV-ul complet, cu datele de contact, o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai făcut politică pentru un alt partid politic şi cazierul judiciar. Potrivit lui Mureşan, 26% dintre candidaţii aflaţi pe lista finală, care a cuprins atât membri de partid, cât şi oameni care nu au mai făcut politică, sunt femei, 38% - tineri sub 40 de ani şi 69% au studii superioare. Lansat la iniţiativa deputaţilor Ioan Dîrzu şi Călin Potor şi a consilierilor locali Horaţiu Clepan şi Bogdan Medrea, proiectul 'Lista Albaiulienilor - Facem împreună lista de consilieri locali' s-a derulat în perioada 17 martie - 16 aprilie.

În actuala legislatură, PSD are la Alba Iulia cinci mandate de consilier municipal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel