Alba: Primarii PDL împiedică romii să participe la vot, reclamă PNL

REFERENDUM 2012 - BUCURESTI
REFERENDUM 2012 - BUCURESTI

Liberalii organizației Alba au depus, duminică, la BEJ o sesizare prin care reclamă că patru primari PDL din judeţ ar împiedica  locuitorii de etnie romă din localităţile pe care le conduc să se prezinte la vot, ameninţându-i că le vor tăia ajutoarele sociale, PNL solicitând şi Poliţiei să facă cercetări privind aceste fapte penale.

Primarii din comunele Cetatea de Baltă, Jidvei, Săsciori şi Ighiu, membri ai PDL Alba, "au ameninţat direct populaţia de etnie romă spre a nu participa la referendum", se arată într-un comunicat de presă, transmis duminică, de PNL Alba, informează Mediafax.

PNL Alba susține că populație de etnie romă este împiedicată să se prezinte la urne, ei fiind amenințați că nu-și vor mai primi ajutoarele sociale.

"Practic, aceşti primari, complet aserviţi clicii coordonate de preşedintele suspendat, au ameninţat direct populaţia de etnie romă spre a nu participa la referendum. În aceste localităţi, cetăţenii au fost constrânşi de primarii Cucui Mihăilă (Cetatea de Baltă), Trif Alin (Jidvei), Florin Morar (Săsciori) și Traian Rusu (Ighiu) să nu participe la scrutin, susţinând că li se vor tăia ajutoarele sociale", se arată în comunicatul de presă al PNL Alba.

Privind aceste cazuri, reprezentanții PNL Alba au depus deja o plângere la Biroul Județean Județean, cerând, totodată, și Poliției "să se sesizeze şi să înceapă cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale".

În județul Alba, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu au votat și 507 de persoane, aflate la Penitenciarul Aiud, din cele 608 persoane cu drept de vot private de libertate, prin intermediul unei urne mobile puse la dispoziţie de o secţie de vot din apropierea închisorii.

La nivelul județului Alba au fost înființate un număr de 437 secţii de votare, unde sunt așteptați la urne 319.858 de alegători înscriși pe liste. Pentru referendumul din 29 iulie, secțiile votare sunt deschise începând cu ora 7.00, ele urmând a se închide la ora 23.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel