Al treilea om în stat, avertisment privind Legea dării în plată-exclusiv

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, invitat la DC News Live, a spus că PSD susține Legea dării în plată, dar a făcut unele precizări.

"PSD a spus că susține Legea dării în plată, dar un proiect revizuit. Am avut și o discuție cu domnul deputat Daniel Zamfir pe care îl apreciez pentru acest efort pe care îl face și i-am spus că noi trebuie să găsim un echilibru între bănci și oamenii care și-au luat un împrumut pentru familia lor. Eu am avut o discuție cu Asociația Română a Băncilor, iar domnul Zamfir mi-a promis că în momentul în care Legea dării în plată va veni la Camera Deputaților, va stabili împreună cu comisia de specialitate un dialog pentru ca la final să găsim o lege care să rezolve problemele românilor care nu au resursele financiare dinaintea crizei financiare, dar care banca îi îndatorează toată viața. Ați observat care a fost reacția băncilor pentru că parlamentarii nu au înțeles că nu trebuie să îi suporte și pe rechinii imobiliari.

Noi nu putem să omorâm o altă politică publică. Mă refer la programul 'Prima casă' generat pentru a susține o clasă tânără care lucrează dinamic, care are resurse financiare și care își dorește stabilitate. Politica pe care statul român a negociat-o cu băncile a permis multor tineri să-și cumpere o casă cu resursele financiare pe care le au. În momentul în care crește cotizarea la 30-40%, atunci noi omorân această politică publică. Nu sunt multe politici publice, în ultimii ani, cu care statul român se poate lăuda. Și atunci Legea dării în plată trebuie să găsească acele instrumente astfel încât să nu omoare o altă politică publică", a spus Valeriu Zgonea la DC News Live.

Răspunsul integral îl puteți urmări începând cu minutul 28:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel