Al treilea candidat pentru șefia USR PLUS. Barna, reacție după 24 de ore: E bine venit

Dan Barna a devenit tată chiar pe 10 august / Prima poză cu bebelușul
Dan Barna a devenit tată chiar pe 10 august / Prima poză cu bebelușul

Dan Barna a reacționat după ce Irineu Darău a anunțat că intră în cursa pentru șefia USR PLUS.

Preşedintele USR PLUS, Dan Barna, şi-a exprimat speranţa, vineri, ca la Congresul partidului să existe "maturitatea" de a se alege cea mai bună opţiune pentru conducerea formaţiunii, adăugând că un al treilea candidat este bine venit. Reacția sa vine la 24 de ore după ce Irineu Darău a anunțat că intră în cursa pentru șefia USR PLUS.

"Am spus-o de fiecare dată, USR PLUS este un partid deschis. Orice coleg care doreşte să vină cu o propunere în fata partidului e liber şi bine venit să o facă. Avem încă un coleg contracandidat, foarte bine, sunt convins că înţelepciunea noastră ca partid, care ne-a adus în patru ani de la înfiinţare, practic, la guvernare, atingându-ne obiectivele de pe drum, va avea şi de data aceasta forţa şi maturitatea să aleagă cea mai bună opţiune pe care o avea partidul pe masă la momentul alegerilor", a declarat Barna, la Guvern, scrie Agerpres. 

Irineu Darău, despre USR PLUS: Într-un punct deloc bun



Senatorul Irineu Darău şi-a anunţat, joi, candidatura la şefia USR PLUS, menţionând că este convins că, dacă Dan Barna va fi preşedinte încă patru ani şi virtual candidat la prezidenţiale, şansele partidului pentru alegerile din 2024 sunt foarte puţine.

"Candidez pentru preşedinţia USR PLUS. Am intrat în partid pentru visul de a schimba în bine România, iar USR PLUS trebuie să accelereze în această direcţie. Altfel, vom rata şansele şi vom irosi speranţele unei întregi generaţii. Membru cu membru, redevenim puternici.", a scris Darău, pe Facebook.

Politicianul din Brașov a mai declarat la Digi24 că ”noi, ca partid, nu suntem în cel mai bun punct, scorul acum e aproape la jumătate față de scorul nostru maxim și apropiat de cel din 2016. După 4 ani, după o fuziune și după puțină vreme la guvernare, e inadmisibil să fim atât de jos”. În același timp, el le-a transmis lui Dan Barna și Dacian Cioloș: ”Le arunc mănușa să facem dezbateri reale”. 

Până acum, Dan Barna și Dacian Cioloș își anunțaseră candidatura la șefia USR PLUS. Dacian Cioloș afirmase că speră să intre și alți politicieni din partid în cursă. Însă, se pare că această dorință a lui ar fi, de fapt, un plan de a rupe voturi de la Dan Barna, adică de a-și asigura șefia USR PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel