Al doilea român, infectat cu coronavirus. Confirmarea MAE

Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Foto: Agerpres

Un al doilea român a fost infectat cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess. 

Digi24 anunță că un al doilea român de pe nava de croazieră Diamond Princess, din Japonia, a fost confirmat cu coronavirus. 

Primul român, membru al echipajului, se află deja în carantină, în spital. Conform sursei citate, un al doilea român de pe vas a fost confirmat cu virusul ucigaș din China. 

Pe vasul Diamond Princess mai sunt 16 români, 14 membri ai echipajului și 2 turiști. 

Iată mesajul MAE: 

În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel