Ajutoare din natură contra colesterolului

Te confrunți cu un nivel puțin crescut al colesterolului, dar nu e cazul să apelezi la medicamente clasice? Iată o serie de remedii naturale care ajută la scăderea colesterolului.

Ce se întâmplă când nivelul colesterolului în sânge este prea ridicat? Se pot forma plăci de aterom (depuneri de grăsimi) în interiorul vaselor de sânge. Boala se numeşte ateroscleroză. Când aceste plăci se rup, ele ajung în circulaţia sangvină şi sunt responsabile de infarct sau accident vascular cerebral. Aceste boli cardiovasculare reprezintă prima cauză de mortalitate la nivel global.

Dietă pentru reducerea colesterolului

Nivelul crescut al colesterolului poate avea o componentă genetică, dar se leagă şi de o alimentaţie nesănătoasă. De aceea, măsurile ce privesc corectarea alimentaţiei fac parte din tratamentul anticolesterol. Încearcă să mănânci cel puţin de două ori pe săptămână peşte bogat în faimoşii acizi omega 3: somon, păstrăv, macrou, hering, sardine. Consumă uleiuri vegetale sănătoase: de măsline, de rapiţă sau de in, care sunt surse de acizi graşi ce reduc colesterolul rău.

Include în meniul zilnic fructe şi legume, proaspete şi preferabil de sezon. Bea din când în când un pahar de suc de legume: frunze de pătrunjel, ridiche neagră, ţelină, morcovi, sfeclă roşie. Adaugă la salate seminţe de dovleac sau nuci, migdale ori consumă-le sub formă de gustare între mese.

Usturoiul contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) şi la creşterea colesterolului bun (HDL). Este demonstrat că usturoiul fluidizează sângele şi reduce riscul de ateroscleroză.

Limitează consumul de alimente prăjite, dulciuri, băuturile carbogazoase şi alcoolul.

Plante anti-colesterol

Păpădia stimulează activitatea ficatului și ajută la scăderea colesterolului. Poate fi consumată în salate sau sub formă de ceai. Bea câte o cană după micul dejun, prânz şi cină.

Un ceai mai plăcut este cel din petale de trandafir. Pune 50 de grame de petale de trandafir într-un litru de apă rece. Fierbe ceaiul 10 minute şi bea trei-patru căni pe zi între mese.

Uleiul esenţial de rozmarin stimulează eliminarea grăsimilor prin funcţia vezicii biliare. Se administrează câte o picătură de ulei esenţial de rozmarin într-o linguriţă de ulei de măsline, în cură de 20 de zile. Se face pauză o săptămână, apoi se repetă cura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel