Ajutoare de stat de 2,3 miliarde lei pentru șase proiecte

Ministerul Finanțelor Publice a selectat șase proiecte de investiții, în valoare totală de 2,28 miliarde de lei, care intră în etapa finală de analiză pentru a beneficia de ajutor de stat, în baza schemei de stimulare a investiților cu impact major în economie, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Din 36 de proiecte de investiții, au fost selectate șase în valoare totală de 2,28 miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele șase cereri de acord pentru finanțare și anunțate rezultatele finale', se menționează în comunicatul citat.

Cele șase firme ale căror cereri de ajutor de stat au fost selectate sunt Pirelli Tyres România SRL, Arctic SA, Clariant Products Ro SRL, Robert Bosch SRL, Safe Med International SRL și Alu Menziken SRL. Valoarea ajutorului de stat solicitat de aceste firme se ridică la 621,5 milioane de lei.

Ministerul menționează faptul că cele 36 de cereri de acord depuse în perioada 11.07 — 22.08.2016 reprezintă proiecte care însumează 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei în condițiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.

Cum s-a realizat punctajul

"Punctajul s-a realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr. 807/2014: valoarea investiției, tipul investiției inițiale, locația realizării investiției, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris și vărsat (în cazul întreprinderilor nou înființate)", se mai arată în comunicatul citat.

În document se menționează faptul că cererile de acord pentru finanțare care nu au fost selectate în limita bugetului alocat sesiunii le vor fi restituite întreprinderilor, prin poștă.

În ceea ce privește schema de ajutor de stat pentru stimularea creării de locuri de muncă, Ministerul anunță că a înregistrat 22 de cereri în acest scop, în perioada 8 — 22 august 2016. 'În baza acestora s-ar putea crea 3.653 de locuri de muncă', se menționează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel