Airbus în Bulgaria, fabrică de componente pentru aeronave

Grupul aeronautic Airbus va deschide anul viitor o fabrică de componente în Plovdiv, al doilea mare oraş din Bulgaria, a anunţat ambasadorul francez la Sofia, Eric Lebédel, transmite Novinite. 

Eric Lebédel s-a întâlnit cu primarul oraşului Plovdiv, Ivan Totev, pentru a discuta detaliile proiectului. Fabrica va produce materiale izolatoare şi materiale de etanşare. 

"Discutăm ultimele amănunte privind zona şi construirea unităţii", a declarat Ivan Totev. 

Fabrica va fi construită în zona economică Trakia Economic Zone (TEZ), unde, în ultimii ani, şi-au înfiinţat uzine multe companii multinaţionale. 

Luna trecută, grupul Airbus a raportat o scădere cu 21% a profitului în trimestrul trei din 2016, din cauza dificultăţilor înregistrate cu furnizorii, a performanţelor reduse la divizia de aeronave comerciale şi a slăbiciunii continue de pe piaţa elicopterelor comerciale. 

Profitul operaţional înaintea elementelor excepţionale a scăzut la 731 de milioane de euro (796 milioane de dolari) în perioada iulie - septembrie 2016, iar veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 13,95 miliarde de euro. Analiştii se aşteptau la un profit operaţional de 743 de milioane de euro. 

Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel