Air Berlin, 40 de milioane de euro către Guvernul german

Compania aeriană Air Berlin, aflată în faliment, a plătit peste 40 de milioane de euro din creditul punte în valoare de 150 de milioane de euro primit de la Guvernul german. 

Informația este publicată de Reuters, care citează surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În august, Air Berlin şi-a declarat insolvenţa, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunţ a obligat Guvernul german să vină în sprijinul operatorului aerian cu un credit punte, pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.

În 15 decembrie, reprezentanţii Air Berlin au confirmat că s-a plătit o parte din împrumut, dar nu au precizat suma exactă.

Ministerul Economiei de la Berlin a refuzat să comenteze în privinţa modului şi a datei la care a fost achitat o parte din creditul punte.

Săptămâna trecută, operatorul aerian britanic easyJet a obţinut aprobarea Comisiei Europene (CE) pentru a prelua o parte din activele Air Berlin.

[citeste si]

Compania low-cost easyJet ar urma să preia o parte din operaţiunile Air Berlin de pe aeroportul Tegel din Berlin, cu aproximativ 40 de milioane de euro. În plus, easyJet va prelua şi contractele de leasing pentru 25 de avioane A320, precum şi aproximativ 1.000 dintre piloţii şi membrii echipajelor Air Berlin. De asemenea, Lufthansa şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa aviaţiei achiziţionând părţi importante din rivala Air Berlin, cu suma de 210 milioane de euro (249 milioane de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel