Air Arabia, comandă de 120 de avioane Airbus în valoare de 14 miliarde dolari

Air Arabia, comandă fermă pentru 120 de avioane Airbus
Air Arabia, comandă fermă pentru 120 de avioane Airbus

Air Arabia a semnat, luni, un contract pentru 120 de avioane Airbus A320 cu o valoare de catalog de 14 miliarde dolari (12,6 miliarde euro), a anunţat luni directorul general de la Air Arabia, Adel Al-Ali, transmite AFP, preluată de Agerpres. 

Acesta este al doilea mare contract semnat luni de Airbus, după ce Emirates a plasat o comandă fermă pentru 50 de avioane Airbus A350, la un preţ de catalog de 16 miliarde de euro. 'Primul avion este programat să fie livrat în 2024', a precizat directorul general de la Air Arabia, Adel Al-Ali, cu ocazia Salonului aeronautic internaţional de la Dubai.

Într-un comunicat de presă, Airbus a precizat că Air Arabia a semnat o comandă fermă pentru 120 de avioane Airbus compusă din 73 de aparate A320neo, 27 de parate A321neo şi 20 de aparate A321XLR. 'Acesta este un sprijin important pentru familia A320neo care va permite companiei să intre pe noi pieţe', a apreciat directorul comercial de la Airbus, Christian Scherer.

Air Arabia este o companie aeriană low-cost cu sediul la Sharjah, unul din cele şapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite. Air Arabia operează în prezent o flotă de 53 de avioane Airbus A320 şi A321. Luna trecută, Air Arabia a anunţat că a semnat un parteneriat cu gigantul Etihad Airways din Abu Dhabi pentru a înfiinţa o nouă companie aeriană low-cost cu sediul în Abu Dhabi, fără a oferi alte detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel