AID, apel către Klaus Iohannis: Să sesizeze CCR pentru Legea pensiilor speciale pentru parlamentari

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) face apel către Klaus Iohannis să nu treacă Legea pensiilor speciale pentru parlamentari și să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR). 

"Asociația pentru Implementarea Democrației consideră adoptarea Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari drept o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar mai presus de orice o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferențiat aplicat cetățenilor României", transmite AID România.

AID adaugă că "modalitatea de calcul a pensiilor trebuie să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii români, în concordanţă cu Constituţia României care prevede în art. 16, alin. 1 că: "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări." Astfel, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, organizaţia care consideră Parlamentul instituţia supremă în arhitectura democraţiei statului român şi care este alături de Parlament pentru a îi întări autoritatea şi rolul în raport cu Guvernul şi celelalte instituţii, astfel încât interesele cetăţenilor să fie cât mai bine reprezentate, face apel către presedintele Klaus Iohannis să nu promulge legea pensiilor speciale pentru parlamentari si sa sesizeze, de urgență, Curtea Constituțională a României". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel