Ai spart un ou într-un bol, dar a căzut și puțină coajă? Iată ce trebuie să faci

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ai spart un ou într-un bol, dar a căzut și puțină coajă, poți rezolva problema rapid. Iată cum.

Ai pus prea multă sare în mâncare? Adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toată sarea, iar mâncarea va fi din nou delicioasă.

Vrei să prepari peşte la grătar? Pune-l pe un pat de felii de lămâie pentru ca el să absoarbă aroma şi să nu se mai lipească.

Ştiai că poţi obţine şi cuburi de gheaţă complet transparente? Fierbe apă înainte de a o pune în tavă.

Ai spart un ou într-un bol, dar a căzut înăuntru şi puţină coajă? Umezeşte-ţi mâna şi vei scoate coaja cât ai zice “peşte”! 

Nu curăţa cartofii de coajă dacă vrei doar să îi fierbi! Spală-i bine înainte şi pune oala pe foc. După ce cartofii s-au fiert, coaja se va îndepărta cu uşurinţă.

Vrei să storci repede toată zeama dintr-o lămâie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, înainte de a scoate sucul din ea.

Pune o cârpă sau un prosop de hârtie sub tocător pentru a împiedica alunecarea sa atunci când toci legume sau fructe.

Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat.

Trucuri eficiente

Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc.

Pentru ca brânza să nu se usuce, se va pune pe farfurie, lângă ea, o bucăţică de zahăr şi se va acoperi cu alta farfurie. Timp de o săptămână, întreaga brânză va rămâne perfect proaspătă.

Nu fierbeţi carnea de vită (rasolul alb, muşchiul) înainte de a o da la cuptor. Pa lângă faptul că asta duce la pierderea substanţelor nutritive, mai şi întăreşte carnea. Dacă e vorba de piesa întreagă (un muşchi întreg, un rasol întreg) e mai bine să o perpelim un pic în tigaia unsă cu ulei de măsline. Crusta rezultată va da un gust deosebit la final.

Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă cuţitul se încălzeşte la foc sau se cufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.

Toate felurile de mâncare din griș vor fi mai pufoase dacă, înainte cu 1/2 de oră de a-l găti, grișul va fi lăsat în apă sau lapte, se se umfle. Apoi, se fierbe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel