Ai pierdut o persoană dragă în străinătate? Află cum se desfășoară procesul de repatriere decedați (P)

repatriere
repatriere

Pierderea unei persoane dragi reprezintă o lovitură, mai ales atunci când decesul are loc în străinătate.

Vei face tot posibilul pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit, a-ți lua rămas bun și a-i oferi o înmormântare cum se cuvine. În astfel de cazuri ai nevoie de un ajutor de încredere. Acest ajutor îți este oferit de o firmă specializată în servicii repatriere decedați

Astfel de firme se ocupă de tot demersul ce ține de aducerea în țară a unei persoane decedate în străinătate: întocmirea documentației, transportul persoanei neînsuflețite și asistență pe tot parcursul procesului de repatriere. Poți alege chiar tu, ușor și eficient, furnizorul cu care să colaborezi. Te poți informa și interesa ce firme de transport internațional îți oferă serviciile de care ai nevoie.

Cum se desfășoară procesul de repatriere a persoanelor decedate în străinătate? 

O firmă de transport funerar internațional se va ocupa de toate aspectele organizării acestui demers. Firma colaborează cu autoritățile din țara în care a avut loc decesul și obține documentele necesare transportului, cum ar fi certificatul internațional de deces și a pașaportului mortuar.

O astfel de firmă respectă toate normele europene de igienă și siguranță în cazul transportului mortuar internațional. Firma dispune de autovehicule special adaptate și oferă un sicriu special, ce conține zinc la interior și lemn la exterior. Sicriul de zinc este indispensabil în astfel de cazuri. Acesta are rol antiseptic și permite conservarea corpului neînsuflețit pe o perioadă mai lungă de timp. 

De asemenea, reprezentanții firmelor îți oferă sprijin și consiliere pentru a ști ce trebuie să faci la sosirea transportului.

Principalele servicii oferite de către o firmă profesională de repatrieri persoane decedate sunt:



Consultanță și disponibilitate 24/24 ore


Întocmirea documentelor necesare (pașaport mortuar, certificat deces)


Servicii de îmbălsămare și cosmetizare a trupului persoanei decedate


Manipularea și preluarea persoanei de la domiciliu sau morgă


Oferire sicriu de zinc și lemn


Șoferi cu atestat și mașini autorizate pentru transport mortuar internațional


Transport din țara de unde este realizată repatrierea

Colaborarea cu o firmă ce are experiență în oferirea de servicii repatriere decedați te scapă de grijile în ceea ce privește birocrația legată de întocmirea actelor necesare și transportul decedatului acasă, oferindu-ți timp să te desparți de persoana dragă ție așa cum se cuvine.

Cât costă serviciile de repatriere?

Prețul pentru serviciile de repatriere decedați poate varia în special în funcție de țara din care se face repatrierea, numărul de kilometri care urmează a fi parcurși de la locul decesului până în localitatea de destinație, taxele aferente eliberării documentelor necesare pentru aducerea în țară precum și de costurile sicriului de lemn și de zinc.

Acestea sunt estimate între 3000 și 6000 de euro, însă pot fi chiar mai mari, în funcție de țara în care a avut loc decesul. Evident, acesta diferă și în funcție de firma de repatrieri care se ocupă de transportul persoanei decedate. De aceea, este recomandat să soliciți mai multe oferte și să o alegi pe cea mai avantajoasă dintre ele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel