Urmărește emisiunea live


Ai cont la ING ROMANIA? CERT-RO, atenționare de ultimă oră!

fraudă
fraudă

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și ING Romania au transmis o atenționare de ultimă oră.

”CERT-RO si ING Romania atenționează că tot mai multe persoane semnalează o campanie de phishing în care este folosită identitatea vizuală a băncii ING, inițiatorii campaniei copiind elementele de brand pentru a crea site-uri-capcană. Persoanele vizate de aceste mesaje sunt convinse să-și introducă datele personale pe aceste site-uri, tehnicile de convingere incluzând mesaje alarmiste care cer actualizarea datelor personale sau verificarea acestora, sub presiunea aplicării unor potențiale sancțiuni.

Atenție! Banca nu va face astfel de solicitări pe mail și recomandăm să contactați telefonic serviciul clienți (031 406 24 64) atunci când aveți suspiciuni.

Verificați mereu adresa reală a expeditorului - chiar dacă aparent este un mail trimis de banca, când dați click pe detalii va apărea o alta adresă decât cea aparentă sau cea folosită în mod normal de banca voastră! Asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial al băncii căreia urmează să îi transmiteți datele personale și că cererea este una legitimă”, a transmis Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Ca să te ferești de phishing, ia aminte la următoarele:

Nu confirma cu nimeni datele tale de securitate prin SMS sau e-mail (mai exact, numărul cardului, data expirării, codul de autentificare, codul de semnare ING Home’Bank, PIN-ul, parola, numărul de telefon, etc.). ING nu-ți va cere niciodată astfel de date prin SMS sau e-mail sau accesarea unui link.

Nu descărca o aplicație ce pare a fi ING Home’Bank dintr-un link primit prin SMS, e-mail sau WhatsApp. Singurele surse oficiale pentru aplicația noastră de internet banking sunt App Store, Google Play sau Windows Store.

Evită să intri pe ING Home’Bank direct prin link din email, SMS sau alte aplicații de mesagerie. Nu da curs invitațiilor de a accesa ING Home'bank, primite via e-mail sau alte canale online de tipul SMS sau Aplicații de mesagerie, dacă ți se cere introducerea datelor de conectare.Cel mai bine e să accesezi serviciul de internet banking scriind adresa în bara browser-ului tău.Validează întotdeauna că site-ul pe care ai intrat este cel cunoscut.

Nu semna niciodată o tranzacție pe care nu ai inițiat-o tu. Asta chiar dacă motivele care ți se oferă par foarte credibile: “ți s-a desincronizat Digipass-ul” sau “periodic, trebuie să îți actualizăm datele de securitate”. Și nu uita să-ți protejezi computerul printr-un antivirus bun și actualizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel