Ai celulită, riduri premature și te simți obosită? Iată ce ALIMENTE trebuie să elimini din alimentația ta

foto Pixabay/ Dietă de detoxifiere
foto Pixabay/ Dietă de detoxifiere

Celulita, ridurile premature, starea de oboseală sunt semne că în corpul tău s-au acumulat cantități prea mari de reziduuri toxice, care trebuie eliminate, atrage atenția specialistul în nutriție Valentin Vasile. 

Valentin Vasile atrage atenția, în cartea ”Stil de viață, nu dietă”, că celulita, ridurile premature, digestia greoaie și lipsa de energie sunt dovada existenței de reziduuri toxice în organism, care trebuie eliminate. 

El punctează că o cură de detoxifiere presupune eliminarea temporară a tuturor alimentelor care produc aciditate. De asemenea, trebuie să vă odihniți suficient și să vă hidratați. 

Alimentele la care să renunțați

Alimentele care trebuie eliminate în cura de detoxifiere sunt carnea, lactatele, ouăle, zahărul, făina albă de grâu, afumăturile, orezul alb, pastele, sucurile dulci din comerț, peștele, cafeaua, alcoolul și țigările. Conform specialistului, produsele care introduc în corp cele mai mari cantități de toxine sunt țigările, alcoolul, zahărul și cafeaua, la care, dacă nu renunțați, nici nu are rost să vă gândiți la alte moduri de detoxifiere. 

Alimentele care vă ajută

Principalele alimente cu rol în detoxifiere sunt, conform sursei citate, varza, broccoli, urzicile, sfecla, țelina, sparanghelul, extractul de alge, mărul, ananasul, căpșunile, cireșele și fructele de pădure. 

Pe parcursul perioadei de detoxifiere, alimentația va fi compusă doar din fructe și legume, de preferință în stare crudă sau cât mai puțin preparate termic. 

Cura de detoxifiere nu trebuie să dureze mai mult de două săptămâni. 

A doua variantă

Dacă ți se pare prea strict, însă, pentru tine acest regim alimentar, poți încerca să renunți la o parte din obiceiurile nesănătoase zilnice și să le înlocuiești, în timp, cu obiceiuri sănătoase. Poți renunța la obiceiuri toxice, pe rând, prin introducerea în alimentația ta a fructelor și legumelor proaspete, consumate crude, prin combinarea corectă a alimentelor, prin înlocuirea cafelei de dimineață cu un suc de legume proaspăt stoarse, băut pe stomacul gol, prin consumarea a 2 litri de apă pe zi, dar și prin 8 - 9 ore de somn, după cum punctează  nutriționistul, în cartea sa. 

Truc în detoxifiere

De asemenea, Valentin Vasile dezvăluie și un truc care grăbește detoxifierea: includerea în alimentație a unei suficiente cantități de acizi grași din alimente precum avocado, semințe de in, ulei din semințe de in presat la rece. Acizii grași omega-3 lubrifiază pereții intestinali și ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor, subliniază nutriționistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel