Ai avut o zi grea? Alimente care te pun rapid pe picioare

Salata-curcubeu
Salata-curcubeu

După o zi grea la serviciu, te poți pune rapid pe picioare cu ajutorul anumitor alimente bogate în nutrienți. 

Sunt legume pline de vitamine și minerale, care tonifică organismul și care-ți dau o stare de bine.

Roșiile, bombă de antioxidanți

Roșiile dau savoare tuturor mâncărurilor. Culoarea indică faptul că sunt o sursă bună de licopen, fitoelementul cu proprietăți antioxidante. Aduc și bogăție de potasiu și vitamina C. Ce masă poate fi mai răcoritoare decât o salată de roșii cu brânză. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că puteți mânca roșii cu brânză fără teama de a vă îngrășa, cu condiția ca roșiile să ocupe cam 80% din farfurie. Și atenție la ulei! Brânza are deja grăsime. 

Nucile, grăsimi bune pentru creier

Nucile reprezintă un izvor de proteine vegetale și grăsimi monosaturate, excelente pentru a te reenergiza. Sunt un ingredient delicios în salate, în gustările dintre mese și pot fi folosite în diverse umpluturi. 

Bananele, rezervor de energie

Bananele au un conținut bogat de potasiu, motiv pentru care sunt o sursă minunată de energie. Aceste fructe îți vor da un supliment instantaneu de energie. În plus, potasiul este bun pentru mușchi tăi, în mod special dacă ești genul de persoană care face sport. Potasiul poate preveni crampele musculare și anumite leziuni și, în plus, îți va regla sistemul nervos. Mănâncă o banană când ajungi acasă și vei fi în formă tot restul serii. 

Nu uita să bei apă

Oricât ar părea de surprinzător, apa este un aliment energizant foarte important. Stresul și activitățile fizice te pot deshidrata, iar un pahar de apă este cea mai bună modalitate de a-ți recăpăta energia pierdută. Bea cel puțin un pahar de apă de fiecare dată când te simți epuizat(ă).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel