EXCLUSIV  Ai auzit de ileostomie? ORICINE o poate păți. Dr Gabriel Mitulescu: Dezideratul nu e să mutilăm oamenii

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Dr Gabriel Mitulescu a oferit informații importante despre ileostomie. 

Dr Gabriel Mitulescu, doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, a discutat, miercuri, într-un interviu acordat DC News și DC Medical, despre ileostomie și nu numai.

„Ileostomia se face destul de rar pentru traumatisme ale intestinului subțire. În general, se face pentru a proteja tot afecțiuni ale intestinului gros sau atunci când intestinul gros este extirpat în întregime, canal anal, tot, rect. Dacă se poate păstra canalul anal sau, eventual, o porțiune a rectului, ileostomiile de regulă sunt temporare, pentru că dezideratul nu este să mutilăm oamenii, ci să-i aducem la integritate corporală cât mai aproape de cea naturală”, a explicat medicul Gabriel Mitulescu.

Sanador

Am aflat, printre altele, cât de frecvente sunt în România intervențiile legate de colostomie și ileostomie, care sunt beneficiile, dar și riscurile asociate lor, cum se modifică viața pacienților cu stomă în ambele situții. În plus, reputatul specialist a făcut recomandări importante pentru pacienți care au astfel de dispozitive. 

Emisiunea a fost difuzată simultan, pe paginile de Facebook și canalele de YouTube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

Dr Gabriel Mitulescu, despre colostomie si ileostomie. Interviurile DCNews si DCMedical:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel