Ai alergie la bijuterii? Iată ce trebuie să faci

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iritaţii, pete roşii, erupții cutanate, mâncărime, toate sunt simptome ale alergiei la bijuterii. Pentru a scăpa de aceste simptome neplăcute este bine să-ți alegi cu atenție bijuterile pe care le porți și să ţii cont de câteva reguli simple.

Alergia la nichel

Primele simptome ale alergiei la nichel se manifestă, de obicei, după 12-48 de ore și includ mâncărimi, erupții cutanate, pete roşii și umflături. În unele cazuri pot apărea chiar vezicule. Dacă ignori aceste simptome, pielea poate deveni mai închisă la culoare și chiar crăpată în zonele afectate, scrie webmd.com. Prezintă-te la medic în cazul în care mâncărimea și roșeața persistă sau dacă apar vezicule.

Nichelul este un metal ce se regăsește în multe produse chimice și aliaje. Mai mult decât atât, în viața de zi cu zi, nichelul se poate regăsi în fabricarea bijuteriilor, telefoanelor mobile, monede, rame de ochelari și în conținutul cheilor metalice, informează sursa citată. De asemenea, nichelul are potențial alergen, motiv pentru care trebuie să fii atent(ă), atunci când îți cumperi bijuterii din acest metal. 

Curăță bijuteriile cel puţin o dată la şase luni

Chiar dacă porți bijuterii scumpe, tot te poți confrunta cu erupții cutanate și mâncărime, dacă nu le cureți după un anumit timp, informează icecarats.com. Bijuteriile se curăță în mod diferit, în funcție de tipul de material din care sunt fabricate. Unele sunt mai sensibile la apă și la detergent, în timp ce altele sunt mai ușor de întreținut. Cel mai bine este să ceri indicații legate de întreținerea lor vânzătorului de unde ai cumpărat bijuteriile.

Poartă bijuterii de calitate

Cu cât articolul este mai ieftin, cu atât cresc riscurile ca acesta să aibă în compoziție metale ce pot provoca alergii. Așa că alege să porți bijuterii de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe. În cazul bijuteriilor din aur, e indicat să optaţi pentru 24 de karate. Bijuteriile din aur cu un conținut mai mic de 14 karate au în compoziţie un număr mai mare de metale precum cuprul, nichelul și alama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel