EXCLUSIV  Agenție europeană, în România. Ramona Mănescu: Ne dorim foarte mult. Ursula von der Leyen a fost impresionată

Darius Muresan / 07 sep 2019 / 09:12 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă și Ursula von der Leyen
Descriere foto: Viorica Dăncilă și Ursula von der Leyen

Ministrul Ramona Mănescu a vorbit despre constituirea în România a unei agenții europene.

Având în vedere că țara noastră și Croația sunt singurele state ale Uniunii Europene care nu au o agenție europeană pe teritoriul lor, ministrul de Externe a precizat că România și-a propus să aducă una. Iar capabilitățile României în domeniul cibernetic ar putea duce la constituirea unei agenții în acest domeniu în țara noastră. 

„Ne-am dori foarte mult atragerea și constituirea în România a unei agenții europene. Ținând cont de faptul că România este foarte bine echipată din acest punct de vedere, noi încercăm și ne-am propus să aducem o agenție aici și să putem să dezvoltăm în România un centru care să acopere din punct de vedere al securității cibernetice care să acopere cel puțin zona parteneriatului estic”, a precizat Ramona Mănescu, în cadrul unui interviu acordat DC News.

 

Ursula von der Leyen, impresionată de capabilităție României în domeniul digital

 

„România poate face foarte mult în domeniul securității cibernetice. Chiar discutam cu doamna Ursula von der Leyen, când ne-am întâlnit la Bruxelles împreună cu doamna premier, și spre plăcuta mea surprindere am realizat că doamna viitoare președinte a Comisiei știa foarte bine care sunt capabilitățile României în domeniul digital, ce a făcut și cum s-a implicat România în materie de securitate cibernetică. A felicitat România, inclusiv implicarea țării noastre pe durata președinției Consiliului Uniunii Europene în proiecte precum Cyber Diplomacy Toolbox, mecanisme de diplomație cibernetică dezvoltate de UE tocmai pentru a combate atacurile cibernetice asupra infrastructurii critice și nu numai. Știm foarte bine că avem o resursă umană care ne avantajează să performăm în materie, dar și poziționarea noastră geografică ne obligă să fim foarte atenți și implicați activ”, a mai adăugat ministrul de Externe.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27