Agenția de rating Fitch semnal pentru România după parlamentare: Va fi un TEST

Agenția de rating Fitch trage un semnal de alarmă pentru România și susține că rezultatele alegerilor parlamentare reflectă incertitudinea politică. 

Rezultatul alegerilor din România reflectă incertitudinea politică actuală şi creează un mediu dificil pentru elaborarea politicilor fiscale, arată o analiză a agenţiei de rating Fitch, scrie Mediafax. 

”Necesitatea de a elabora şi aproba bugetul pentru 2021 va fi un test al coeziunii următoarei administraţii şi un indicator al viitoarei politici fiscale”.

În opinia Fitch, gestionarea unei coaliţii formată din 3-4 partide ar putea consuma energie politică şi va îngreuna încercările PNL de a pune în practică anumite măsuri, precum şi capacitatea de a preveni o slăbire pe termen lung a finanţelor publice.

Volatilitatea politică a sporit incertitudinea

”Volatilitatea politică a României din ultimii ani a sporit incertitudinea măsurilor economice şi a subminat planificarea politicii fiscale pe termen mediu. Realizarea unor planuri credibile de consolidare fiscală pe termen mediu rămâne un factor important în evaluarea Fitch legată de ratingul suveran, având în vedere istoricul slab al României (în pofida creşterii economice puternice anterior pandemiei) şi a rigidităţi bugetare ridicate”, se mai arată în raport.

În prezent România are un rating suveran BBB negativ, situat chiar la limita ratingurilor atribuite economiilor de evitat la investiţii. Acest indicator contează pentru costurile cu care se împrumută statul sau marile companii dintr-o ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel