EXCLUSIV  Agenția Europeană a Medicamentului. Ana Birchall: Decizie politică. A fost competiție acerbă

Agenția Europeană a Medicamentului nu va fi relocată în România, la București, după Brexit, ci în Olanda, la Amsterdam. 

”Decizia privind alocarea EMA a fost una politică. Din punctul meu de vedere, cât timp am fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, am întreprins toate demersurile și am depus toate eforturile necesare astfel încât dosarul candidaturii Bucureștiului să fie complet, cu șanse reale de a obține găzduirea EMA.

Am demarat atunci – alături de colegii mei din Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii – procedurile necesare, inclusiv la nivel legislativ, prin care am construit dosarul de candidatură și am susținut cu argumente legitime candidatura noastră pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente.

[citeste si]

Bucureștiul a avut avantajele lui, așa cum și celelalte orașe candidate au venit cu propriile atuuri. A fost o competiție acerbă, însă detalii cu privire la alegerea orașului pentru relocarea agenției vă pot oferi cei care s-au ocupat îndeaproape de candidatură în ultima perioadă. Eu vă pot răspunde exclusiv din perspectiva perioadei în care am fost ministru al Afacerilor Europene, până la finalul lunii iunie 2017.

Din păcate, la 10 ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, România încă nu găzduieşte niciun sediu al unei agenţii europene. Îmi doresc ca din decizia de astăzi să tragem învățămintele necesare, astfel încât pe viitor să valorificăm oportunitățile din care România ar avea numai de câștigat.” a afirmat Ana Birchall, pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel