Află ce a căutat Geoană la Vântu acasă înainte de alegerile de anul trecut

geoana basescu
geoana basescu

A trecut un an de la alegerile prezidențiale din România, când fostul candidat

„Ce am căutat la domnul Vântu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV: aveam deja informaţii că echipa lui Traian Băsescu se afla în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam episodul d-lui Popa şi arestarea lui cu o zi înainte undeva în Asia. Dl. Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acest subiect”, susține Geoană în mărturisirea sa. „Discuţia noastră, extrem de scurtă, a fost legată de întrebările şi de dezbaterea de a doua zi. Ea a fost purtată cu patronul trustului Realitatea Caţavencu. La dl. Vântu acasă nu este nici jacuzzi - şi nu sunt un mare amator de jacuzzi - nici masă de şah, este un personaj cu un important handicap locomotor. Şi am încercat să aflu înainte de dezbatere dacă se desfăşoară pe un teren echilibrat. După prezidenţiale, contactul meu cu dl. Vântu a fost încheiat, n-am discutat nici de afaceri, nici de Popa”, mai spune Geoană.

Știa că a fost filat

„Am aflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou. Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus „Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vântu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă!”. Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate o greşeală. Multă lume speculează dacă nu am fost atras într-o capcană. Cum de au apărut pozele în Academia Caţavencu, parte a trustului lui Vântu, fără ca Vântu să fi ştiut. E clar că ceva necurat a fost. Cei care susţin teza conspiraţiei şi a complotului au un argument: întreaga campanie a d-lui Băsescu a fost de demonizare a mea şi a partidului prin asocierea cu comunismul şi cu mogulii”, explică Mircea Geoană.

Promite că a învățat din greșeli

„În alegeri, în câteva ore, îţi dai seama ce înseamnă viaţa, cât de mult înseamnă destinul, cât de mult înseamnă ce-ţi dă Dumnezeu în viaţă. M-am schimbat mult, şi din oţel să fii făcut, şi o astfel de experienţă tot lasă urme. Fac acum diferenţa între prieteni adevăraţi şi farisei, cei care se gudurau pe lângă mine, cerşind un favor sau un post ministerial. De multe ori, bunătatea e luată drept slăbiciune. Poate am dat senzaţia de compromis şi prea multă şovăială. Cred că aici m-am schimbat, sunt mai aspru şi mai lucid când cineva îmi face declaraţii de iubire absolută sau de război absolut. Sunt mai matur şi mai pregătit pentru politică decât acum un an sau cinci”, mărturisește actualul președinte al Senatului. Geoană încheie cu o asigurare: „Se vede pe faţa mea când mint”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel