Află câți bani pregătesc chinezii pentru SUA și Europa

China va crea un vehicul de investiții de 300 miliarde de dolari care va opera două fonduri, unul pentru Statele Unite (numit Hua Mei) şi un altul pentru Europa (Hua Ou), a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Autor: Bănică Oana

Vehiculul are rolul să îmbunătăţească utilizarea rezervelor valutare ale Chinei, cele mai mari din lume. Acesta va fi afiliat Administraţiei de stat pentru valută, departament al băncii centrale însărcinat cu managementul zilnic al rezervelor valutare de 3.200 de miliarde de dolari ale Chinei. Planul de înfiinţare a acestui vehicul de investiţii există de dinaintea declanşării crizei datoriilor suverane din Europa.

Liderii chinezi au declarat recent că vor căuta investiţii în economia reală din Statele Unite şi Europa, în afară de plasamentele în obligaţiuni guvernamentale.

Euro s-a apreciat cu 0,6% în urma informaţiilor, iar ulterior a fost tranzacţionat în creştere cu 0,4%, la 1,3405 dolari pe unitate.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este în creştere cu circa 1%, susţinut atât de acordul liderilor din Uniunea Europeană referitor la integrarea bugetară cât şi de informaţia din China privind vehiculul de investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel