EXCLUSIV  Afacerile relocate din Rusia și Ucraina, blocate în România la nivel local. Soluția lui Radu Perianu (prefect): Avem oportunități excepționale /video

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Radu Perianu, prefectul județului Argeș și candidatul PNL la conducerea CJ Argeș, a vorbi, la DC News TV, despre situația investițiilor.

Întrebat de blocarea investițiilor, la nivel local, venite pe fondul relocării afacerilor din Rusia și Ucraina, prefectul Radu Perianu a răspuns:

„În Argeș nu se întâmplă nimic. Poate că exagerez un pic, dar am citit că o companie din Finlanda își dorește să investească în România 650 de milioane de euro. Foarte bine! Dar știți unde o face? La Arad sau Bihor. De ce nu în Argeș? Pentru că în Argeș avem atâtea de oferit! Mai mult decât atât, sunt spre finalizare - într-un an sau doi se vor finaliza toate - Autostrada Pitești-Sibiu și Drumul Rapid Pitești-Craiova. Astea ar trebui să fie niște oportunități excepționale.

Noi ne-am mai fript o dată cu Autostrada București-Pitești. Dacă nu suntem pregătiți să atragem oameni ca să profităm de această situație, ele vor fi iarăși canale de scurgere a forței de muncă, a banilor, către zonele unde se facilitează accesul. Către Ardeal se vor duce mai mulți, că nu trebuie să mai treacă prin Valea Oltului. Hai să vorbim de turism. Dacă nu suntem deștepți, vor trece bucureștenii, care vor să aibă parte de turism, pe lângă noi ca pe lângă stâlpul de telegraf, către destinații care să se ridice la nivelul pretențiilor”.

3. Radu Peria... (radu-perianu1_79874200.jpg)

Bogdan Chirieac: „Dar aveți Transfăgărăşan, cel mai frumos drum din lume, care începe în Argeș și se termină în Sibiu.”

Radu Perianu: „Da! O să vă dau un alt exemplu, pentru că exemplele concrete ajută mult. Transfăgărăşan era închis la 1 noiembrie, literă de Evanghelie. Colegul meu Cosmin Petrescu, candidat liberal la Curtea de Argeș, la primărie, s-a apucat și a luat semnături de la toți cabanierii din zonă, ca drumul să fie deschis atât cât permite vremea. Exact așa s-a făcut. S-a dus la șeful CNAIR, acesta a înțeles, iar drumul a mai fost deschis 3 săptămâni în plus față de data la care s-ar fi închis oficial. Treaba asta a ajutat foarte mult domeniul HORECA, fiindcă ei oricum erau loviți din pandemie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel