Afaceri Europene. Ana Birchall, aviz POZITIV

Ana Birchall, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

Ea a primit 18 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

În timpul dedicat întrebărilor adresate ministrului propus de către membrii comisiei, deputatul PMP Eugen Tomac a părăsit sala.

La audieri, Ana Birchall a declarat că o prioritate a mandatului său este pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va deţine în 2019. Ea a spus că va propune ca respectivul proces să fie coordonat, cel mai probabil, de la Bruxelles.

Ea a arătat că preluarea preşedinţiei este "o oportunitate pentru crearea unui profil consolidat". "Este cel mai important proiect post-aderare", a mai spus ea, adăugând că ministerul ar urma să asigure unitatea centrală de coordonare şi implementare a planului preşedinţiei UE şi cadrul logistic material.

"Este un moment istoric. Trebuie să fie un proiect de succes al României, să pună România în mijlocul dezbaterilor din cadrul UE", a subliniat Birchall.

În context, ea a susţinut că planul trebuie realizat "într- un timp foarte limitat". "Succesul va depinde şi de capacitatea noastră de a defini o agendă reală", a adăugat Ana Birchall.

Va exista o etapă specială pentru definirea priorităţilor. (...) În acel moment vor exista dezbateri în toate oraşele din România şi la sate. Vreau ca România să fie foarte bine reprezentată în cadrul acestei preşedinţii", a mai arătat ministrul propus.

Birchall a vorbit şi despre contextul european şi mondial actual - Brexit, situaţia tensionată din Ucraina, ameninţările teroriste, criza migranţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel