Automatele comerciale, afacerea care nu va fi închisă niciodată de ANAF, chiar dacă nu emite bon fiscal

Inspectorii ANAF au demarat, în luna martie, ample controale și au dat amenzi uriașe pentru societățile care nu dau bonuri fiscale. Totuși, există o afacere care nu va fi afectată niciodată.

Cei care vând produse prin intermediul automatelor nu vor avea niciodată probleme cu Direcția Anti-Fraudă a ANAF, chiar dacă nu emit bonuri fiscale. Asta pentru că legea prevede că aceștia nu sunt obligați să emită bonuri fiscale.

OUG nr. 28/1999 stabilește ca operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

CITEȘTE ȘI: ANAF reacționează după ce o patroană s-a sinucis la Baia Mare

În plus, aceștia trebuie să emita bonuri fiscale și să le inmâneze clienților.

Totuși, același act normativ prevede câteva excepții de la această regulă, printre care și automatele comerciale.

”Livrările de bunuri sau serviciile efectuate prin automatele comerciale ce funcționează pe bază de acceptatoare de bancnote sau monede și conțin un sistem de contorizare electronic și/sau mecanic, ca parte integrată constructivă din automat, care să permită înregistrarea, evidențierea și controlul sumelor încasate, cu excepția livrarilor de produse energetice, astfel cum sunt definite în titlul VII din Codul fiscal”, se arată în lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel