EXCLUSIV  Afacere cu implicații bombă, dezvăluită de un nume greu din PNL

DAN CRISTIAN POPESCU, candidatul PNL la primăria Sectorului 2, este îngrijorat de ce se întâmplă cu una dintre oazele de verdeață din Capitală, Parcul Verdi.

Invitat joi la DC News Live, liberalul Dan Cristian Popescu, a vorbit despre retrocedările din București, în special de cele din sectorul 2.

"Cred că sunt sute de hectare care au plecat din domeniul public în sectorul 2, multe în baza unor drepturi litigioase cumpărate pe undeva pe la țară, în afara Bucureștiului, compensate într-un mod ciudat dacă nu și ilegal de autoritățile locale din sectorul 2 cu terenurile cele mai bune", a declarat candidatul PNL la primăria sectorului 2.

Acesta este și motivul principal pentru care Dan Cristian Popescu intenționează, dacă va câștiga scrutinul electoral din 5 iunie, să reanalizeze toate aceste retrocedări în sectorul 2 din ultimii 16 ani, cu persoane de specialitate, să verifice dacă s-a respectat legea.

Parcul Verdi, o afacere a Capitalei din 2002

În cadrul interviului, Dan Cristian Popescu a fost întrebat și despre retrocedarea Parcului Verdi, din Floreasca.  

"Am fost săptămâna trecută și am discutat cu locuitorii. Are 51 de mii de metri pătrați din care s-au retrocedat 50.400 de metri. Restul de 600 de metri pătrați nu au putut fi retrocedați pentru că erau lângă lac. S-au retrocedat mai demult, în baza unor hotărâri judecătorești și în baza unor dispoziții de primar emise în 2002. Nu e o afacere a sectorului 2, ci a Capitalei de atunci. Nu pot să spun că e ilegală sau nu, dar zilele acestea proprietarii parcului vor să vină să taie toți copacii ca să construiască ceva. Suntem foarte hotărâți să apărăm parcul. Nu știu ce autorizații au, nu știu dacă le-au obținut, dar intenționez să declarăm de utilitate publică toate aceste spații verzi din sectorul 2 pentru a nu mai putea fi construibile. Dacă au fost retrocedate corect și legal să găsim formule pentru a le lua înapoi de la acești proprietari", a explicat Dan Cristian Popescu.

Întrebat despre cum a fost retrocedat Parcul Verdi și dacă s-a gândit să sesizeze DNA, candidatul PNL la primăria sectorului 2 a replicat: "Chiar dacă acest parc a fost retrocedat de primarul Capitalei, vreau, odată ajuns primar, să mă uit pe acele acte cu specialiști, să vedem dacă s-au respectat legile. Am auzit foarte multe lucruri, de persoane care au fost și ajutate să moară, să semneze acte, retrocedări făcute în condiții foarte suspecte. Sunt lucruri care la prima vedere par foarte suspecte și ilegale. Trebuie să le cercetăm. Sunt sute de hectare în sectorul 2 date către samsari imobiliari, în principal, pentru că în anumite cazuri erau persoane care aveau drepturile respective și nu au putut să le ia. Dar odată vândute, se rezolvau treburile aproape instantaneu. Ceea ce îmi arată că s-a lucrat într-un anumit mod ilegal acolo", a conchis Dan Cristian Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel