Aeroportul Timișoara, creștere SPECTACULOASĂ

Aeroport
Aeroport

Aeroportul Timişoara a înregistrat în primul trimestru din 2017 circa 356.000 de pasageri, în creştere cu 70% faţă de perioada similară din 2016. 

În perioada ianuarie-martie a anului trecut se consemnau 209.890 de pasageri, în aceeaşi perioadă a anului în curs numărul acestora a ajuns la 355.832 de călători. 

De asemenea, luna martie a fost a 15-a lună succesivă de creştere a numărului de pasageri la Aeroportul Internaţional Timişoara. 

O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor, care aproape s-a dublat. Astfel, în primele trei ale anului trecut, 2.824 de aeronave au aterizat şi au decolat în Timişoara, numărul acestora crescând în 2017 cu 48%, la 4.178 zboruri. 

"Aeroportul a avut 15 de luni consecutive de creştere la numărul de pasageri. Din toamna anului trecut, odată cu intrarea a două noi companii aeriene, ritmul s-a accentuat considerabil, cu peste 65%. Suntem convinşi că această tendinţă se va păstra şi în lunile următoare, deoarece din vară va fi inclusă în orarul zborurilor încă o destinaţie - Constanţa, dar vor fi reluate şi cursele charter spre Turcia şi Grecia', a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu. 

[citeste si]

De la sfârşitul lunii martie, odată cu trecerea la orarul de vară, au crescut şi frecvenţele pentru zborurile spre Memmingen (de la două la trei zboruri/săptămână) şi Roma (de la două la trei zboruri/săptămână), iar săptămâna viitoare vor fi suplimentate şi cursele de Dortmund şi Valencia. 

Cea mai căutată destinaţie rămâne Bucureşti, urmată de Londra şi Munchen, se precizează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, şi traficul aerian de marfă este în creştere la Aeroportul Timişoara, de la 937 de tone transportate în primul trimestru al anului 2016, la 955 tone, în acest an, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel