Aeroportul Otopeni, şantier în lucru. Au început lucrările de modernizare

Aeroportul Henri Coandă
Aeroportul Henri Coandă

A început modernizarea aeroportului Otopeni. Pista numărul 2 va fi refăcută în zece luni şi jumătate. În plus, s-au făcut zugrăveli, s-au refăcut marcaje, s-au cumpărut cărucioare pentru bagaje şi au fost asfaltate drumurile de acces, scrie antena3.ro. 

"Contractul are o durată de 10 luni și jumătate. 2,6 luni proiectare si 8 luni este perioada de executie. Lucrarea are 6 ani garanție. Prin acest contract, ne propunem să continuăm seria de investiții demarate la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Menționez că ultimele reparații capitale au fost făcute în anul 1997, restul fiind doar lucrări curente de întreținere. Banii pe care acest aeroport îi generează trebuie investiți în dezvoltare, în îmbunătățirea condițiilor oferite pasagerilor și creșterea siguranței", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la semnarea contractului. 

Totodată, după modelul aeroporturilor moderne, vom avea şi măsuri suplimentare de sporire a securităţii. Până atunci, însă, mai sunt şi alte lucruri de făcut. De exemplu, trebuie mărită şi capacitatea de procesare a pasagerilor la ghișeele de frontieră.

Valoarea lucrărilor este de 50 milioane euro, fără TVA, sumă provenită exclusiv din fondurile aeroportului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel