Aeroport nou aproape de Bucureşti, în Giurgiu. Niculae Bădălău: Va fi unul dintre cele mai mari din Europa

Mihai Ciobanu / 06 sep 2019 / 17:49 Salveaza PDF Comentarii
Avion - aeroport
Descriere foto: Avion - aeroport

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a anunţat un proiect de construire a unui nou aeroport la câteva zeci de kilometri de Bucureşti. 

"Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie", a declarat ministrul Economiei.

Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă

 

"Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanţa uriaşă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, pentru economia judeţului nostru, per ansamblu.

Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidenţial. Estimativ, investiţia ar putea fi gata în maximum 5 ani", a mai declarat ministrul Bădălău.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28