Aeroport Ghimbav. Critici din USR: Brașovul insistă să construiască un aeroport prea mare

Alexandru Ichim / 05 feb 2019 / 13:10 Salveaza PDF Comentarii

Politicianul Tudor Benga (USR), susține că autoritățile locale din Brașov vor să construiască un aeroport prea mare pentru bugetul propriu și compară investiția cu Aeroportul de la Sibiu.

În timp ce aeroportul de la Sibiu, cu un trafic anual de 700.000 de pasageri, demonstrează de ani de zile că se poate opera foarte bine cu un terminal tip hală, mai mic decât un hipermarket, Brașovul insistă să construiască de la început un terminal aproape dublu, deși acest lucru înseamnă o cheltuială pe care județul cu greu și-o poate permite la acest moment, susține deputatul USR Tudor Benga.

„700.000 de pasageri au utilizat Aeroportul Sibiu în 2018, ceea ce îl face al cincilea aeroport din România, ca trafic, după Otopeni, Cluj, Timișoara și Iași. Aeroportul Sibiu a ajuns la această performanță – una remarcabilă, dacă e să ținem cont de dimensiunile sale - utilizând un terminal de 6.200 de metri pătrați pe un singur nivel, adică ceva mai mic decât hipermarketul Carrefour de pe Calea București, care la deschidere avea aproximativ 8.000 de metri pătrați. La Brașov, în schimb, autoritățile județene insistă să construiască de la bun început un terminal de 11.000 de metri pătrați, pe trei niveluri, în ciuda faptului că prognoza de trafic pe care se bazează studiul de fundamentare pentru acest proiect, arată că aeroportul de la Ghimbav ar urma să atingă 700.000 de pasageri abia în al șaselea an de funcționare", a declarat deputatul USR Brașov Tudor Benga.

Când va fi gata aeroportul?

 

Deși Consiliul Județean a declarat, în repetate rânduri, că Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi gata până la sfârșitul anului 2020, șansele ca termenul să fie respectat sunt minime, având în vedere amploarea lucrărilor care mai trebuie executate (terminal, căi de rulare, balizaj, remiza PSI și gospodărire apă, plus alte amenajări conexe) dar și costurile acestora, raportate la bugetul județului, a mai subliniat deputatul Tudor Benga.

 

Vezi și: 

Se solicită sprijinul Guvernului pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Consiliul Concurenței, amenzi de milioane de euro

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26