Aeronavele, obligate să aibă dispozitiv de localizare. Deputații au decis

Deputații au decis astăzi ca aeronavele naţionale care operează în spaţiul românesc să fie obligate să deţină un dispozitiv de localizare.

Au fost 256 de voturi 'pentru'.

Proiectul de lege care prevede ca Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art.11 din Ordonanţa Guvernului nr.29/1997 privind Codul aerian civil, în sensul prevederii obligaţiei aeronavelor naţionale care operează în spaţiul aerian românesc de a deţine un dispozitiv de localizare, în vederea creşterii gradului de siguranţă în transportul aerian.

Dispozitiv de localizare, la bord

Potrivit textelor adoptate, aeronavele care operează în spaţiul aerian naţional sunt obligate să deţină la bord un dispozitiv de localizare în caz de urgenţă, activ, cu excepţia cazului în care, din considerente de siguranţă naţională, se impune dezactivarea acestuia. Aceste prevederi intră în vigoare în termen de 2 ani de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial pentru aeronavele de stat şi civile, cu excepţia cazurilor în care reglementările europene prevăd altfel.

Prin excepţie, Ministerul Transporturilor, respectiv Ministerul Apărării Naţionale pot stabili, prin reglementări specifice, categorii de aeronave civile, respectiv de stat, care pot opera în spaţiul aerian naţional fără a deţine un dispozitiv de localizare în caz de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel