AEP şi Comisia de la Veneţia, conferinţă pe noile tehnologii din procesul electoral

Noile tehnologii din procesul electoral vor fi dezbătute de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente într-o conferinţă organizată alături de Comisia de la Veneţia. 

Autoritatea Electorală Permanentă organizează, marţi, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), conferinţa online cu tema "Utilizarea de noi tehnologii în procesele electorale", la care participanţii îşi propun să identifice provocările la care trebuie să facă faţă autorităţile electorale în timpul pandemiei de COVID-19 şi să analizeze fezabilitatea utilizării de noi tehnologii în procesele electorale.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, videoconferinţa va reuni experţi ai unor prestigioase organizaţii internaţionale cu responsabilităţi electorale, precum Comisia de la Veneţia, Asociaţia Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB), reprezentanţi ai organismelor de management electoral din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Estonia, Polonia, Republica Moldova, Iordania, experţi independenţi, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile.

Din partea AEP vor participa preşedintele Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, vicepreşedinţii Zsombor Vajda şi Marian Muhuleţ, precum şi coordonatorii mai multor departamente.

AEP menţionează că videoconferinţa continuă o tradiţie inaugurată în anul 2015 în cadrul parteneriatului cu Comisia de la Veneţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel