Adriean Videanu, la DNA

Adriean Videanu s-a prezentat joi dimineaţă la sediul DNA Ploieşti, el fiind citat în calitate de martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru fapte de corupţie.

Videanu a spus, răspunzând unor întrebări, că a venit în calitate de martor, refuzând să facă alte comentarii. 'Ce voi declara, declar în faţa domnilor procurori', a spus Adriean Videanu.

În urmă cu aproximativ o oră, la sediul DNA Ploieşti a ajuns şi alt fost ministru al Economiei, Ion Ariton, acesta fiind citat tot în calitate de martor în acelaşi dosar.

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan - în sensul obţinerii de bani pentru partid.

'Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană', precizează DNA într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel