Adriana Săftoiu, replică pentru Liviu Dragnea, după apelul public

Adriana Săftoiu, purtătoarea de cuvânt a PNL, i-a răspuns liderului PSD, Liviu Dragnea, după solicitarea publică făcută. 

Dragnea, apel către PNL

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat PNL să-şi retragă plângerea făcută la Curtea Constituţională privind OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru Educaţie şi Sănătate.

”Solicit PNL să retragă plângerea făcută la CCR referitoare la legea prin care creşteam salariile personalului din Educaţie şi Sănătate cu 15%, eliminând astfel inechităţile introduse prin Ordonanţa 20 de 'Guvernul Zero'. Sute de mii de români aşteaptă această lege, oameni care au grijă de educaţia copiilor şi de sănătatea tuturor. De abia în momentul în care vor retrage această plângere, va exista cineva în România care să îi ia în serios pe cei de la PNL când vorbesc despre legea salarizării”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Săftoiu, răspuns răspicat 

Adriana Săftoiu, purtătoare de cuvânt a PNL, a declarat: ”Cred că dl Dragnea nu poate să facă recomandări decât propriului partid şi nicidecum PNL. Cred că PNL are obligaţia să conteste o lege care este, din punctul nostru de vedere, clar neconstituţională, pentru că ea intră în conflict cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare. Legea pe care o propune PSD în acest moment nu face altceva decât să creeze discriminări taman în interiorul profesorilor şi medicilor, pentru că aceste majorări pe care le propune PSD în campanie electorală nu sunt majorări de care vor beneficia toţi medicii şi toţi profesorii”.

"Toţi bugetarii merită să aibă aceste salarii majorate, dar în baza unei legi, iar legea care va putea să facă acest lucru într-un mod corect şi sustenabil este legea salarizării unice. De aceea noi susţinem această variantă", a mai spus Adriana Săftoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel