EXCLUSIV  Adrian Zuckerman arată greșelile mari ale Administrației Biden. ”Acolo trebuie să ne uităm, la începutul povești, acum doi ani jumate - trei”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit despre factorii care au dus la slăbirea autorității SUA la nivel mondial.

Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a explicat în cadrul interviurilor DC News și DC News TV, care a fost punctul de plecare pentru situația în care se află SUA, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, dar și cum administrația Biden a avut partea sa de vină.

”Dacă am putea să începem. Povestea trebuie spusă, să ne uităm unde eram acum trei ani, unde eram la sfârșitul anului 2020, la începutul anului 2021.

America, atunci, avea cea mai puternică economie globală, cea mai mare economie care a avut loc în istoria americană, era cel mai mare producător de energie, nu numai energie verde regenerabilă, dar  era cel mai mare producător de gaz, petrol, inflația era minimă și economia era foarte puternică.

Cum a venit administrația Biden la putere, a tăiat producția de gaz și petrol american, economia americană a luat-o în jos, inflația a luat-o în sus, economiile globale au început să se strice. Sunt țări în lume care au rate de inflație de peste 100%, care este un număr de necrezut.

Și așa, că acolo au început știrile proaste, acum 2 ani și jumătate, 3 ani, la începutul anului 2021, acolo trebuie să ne uităm la începutul poveștii legate de faptele cu care avem de a face astăzi”, a explicat Excelența Sa Adrian Adrian Zuckerman, la DC News.

Zuckerman: ”A încurajat toate răutățile din lume să creadă că America e slabă”

”Al doilea lucru care s-a întâmplat este retragerea, care aș spune este cea mai mare retragere rușinoasă din istoria americană care a fost retragerea din Afganistan, care arată și a încurajat rușii, chinezii, iranienii, a încurajat toate răutățile din lume să creadă că America e slabă, nu are putere, nu are viziune, americanii au lăsat acolo vreo 80 de miliarde de dolari în echipament militar, muniții.

Dar mai rău de asta, în care oamenii responsabili nu au fost trași la răspundere, au lăsat americani acolo și am lăsat afgani care au lucrat și au ajutat americanii cât noi eram acolo.

Oamenii aceștia trebuie să fie trași la răspundere, cândva. Nu au fost până azi și este o greșeală, o enormitate fără scuze. Și de acolo au început problemele”, a mai spus fostul ambasador Zuckerman.

De asemenea, a punctat și greșeala pe care Biden a făcut-o în privința invaziei ruse în Ucraina.

”Dacă ne uităm în lume, de acolo a început invazia rusă a Ucrainei și în loc ca administrația Biden să descurajeze și să suporte și să ajute Ucraina înainte de invazie, să le spună rușilor: Nu.

Eu țin minte când președintele Biden a spus că o mică intruziune în Ucraina nu contează. Dacă auzi așa ceva, dacă ești Putin: Boom, te-ai dus.

Nu se poate spune așa ceva. Și așa s-a întâmplat. Acum am face corect să ajute Ucraina, dar nu ajută Ucraina destul, tot nu au avioane. Li s-au dat, în teorie, dar nu o să ajungă să fie folosite până în vara viitoare. S-au dat recent niște tancuri M1, dar nu destule, sunt aceste șanțuri săpate de ruși, iar americanii au echipamente care traversează șanțurile acestea”, a mai spus fostul ambasador.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel