EXCLUSIV  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: Banii erau măturați ca frunzele de către femeile de serviciu - video

Mihai Ciobanu / 08 iul 2018 / 17:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, a povestit, la DCNews, momentul stabilizării monetare din anul 1947. 

Stabilizarea monetară din anul 1947 a produs drame, oamenii trezindu-se, peste noapte, că banii lor nu mai au nicio valoare. Economiile lor de o viaţă s-au transformat în hârtii fără valoare, banii vechi putând fi preschimbaţi la rate de 20.000 de lei vechi pentru un leu nou.

Cea mai grăitoare imagine a acelei decizii a autorităţilor a fost povestită, în cadrul unui interviu acordat DC News, de către Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. 

"În data de 15 august 1947, a fost aşa numita stabilizare. A fost un moment când au fost raşi toţi banii României. Că erau în buzunare particulare, că erau în buzunarele statului, că erau în firmele private sau de stat, toţi banii au fost raşi. În cazinouri, atunci... femeile de serviciu, a doua zi adunau banii de pe jos aşa cum mături frunzele căzute din copaci într-o dimineaţă de toamnă, aşa se adunau banii din cazinouri", a povestit Adrian Vasilescu. 

Urmăreşte întreaga declaraţie a lui Adrian Vasilescu aici:

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27