Adrian Vasilescu, BNR, despre ieşirea din recesiune: „Nu înseamnă ca se va revărsa bunăstarea în casele românilor“

adrian vasilescu
adrian vasilescu

România a ieşit, din punct de vedere tehnic, din recesiune, după o creştere economică de 0,6% în primul trimestru al acestui an şi după ce trimestrul anterior a înregistrat, de asemenea, o uşoară creştere. Potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR Mugur Isărescu, dacă recesiunea este depăşită, criza va mai rămâne şi îşi va mai face simţite efectele.

„Practic, avem confirmarea că am ieşit din recesiune la 31 martie. Dupa bunul obicei, am putea să ne îmbătăm cu apă rece, ceea ce nu e de dorit. Problema nu mai este ieşirea tehnică din recesiune ci consolidarea procesului de creştere economică“, susţine Adrian Vasilescu, într-un interviu acordat HotNews..

Potrivit lui Adrian Vasilescu, cauzele interne nu mai pot readuce România în recesiune, dar acest lucru nu înseamnă şi că s-a terminat criza economică. „Criza este întregul, recesiunea este o parte a crizeo. O criză poate fi fără recesiune şi s-au văzut multe crize în lume care nu au fost însoţite de recesiune, dar o recesiune fără criză nu se poate, pentru că întâi trebuie să se rupă ceva în mersul economiei ca să se ajungă la recesiune şi această ruptură este tocmai criza. Raza de lumină a apărut, dar încă suntem în criză şi o perioadă vom rămâne în criză“, a explicat Adrian Vasilescu.

Cu toate acestea, ieşirea din recesiune înseamnă şi un strop de speranţă pentru oamenii de rând. numai că aceştia vor mai trebui să aştepte până când vor resimţi vreo îmbunătăţire a situaţiei. „Faptul că am ieşit din recesiune nu înseamnă ca se va revărsa bunăstarea în casele românilor. O îmbunătăţire a nivelului de trai se va putea simţi în următorii 2-3 ani“, a precizat Vasilescu.

Citeşte şi:

România a ieșit din recesiune. INS va anunța o creștere economică de 0,5 la sută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel