Adrian Ţuţuianu, despre alegerile locale. Când ar fi trebuit să aibă loc

Adrian Țuțuianu: Este interesul PNL să facă aceste alegeri în 27 septembrie
Adrian Țuțuianu: Este interesul PNL să facă aceste alegeri în 27 septembrie

Vicepreşedintele Partidului Pro România Adrian Ţuţuianu susţine necesitatea amânării alegerilor locale programate a se desfăşura în luna septembrie a acestui an, pe fondul pandemiei de COVID-19. El a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că alegerile locale ar fi trebuit să fie organizate în luna noiembrie, iar cele parlamentare în decembrie.

Dacă am fi foarte diligenţi cu interesele românilor, alegerile ar fi trebuit amânate. Amânăm şcoala, dar nu amânăm alegerile. Credem că alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie, undeva în partea a doua a lunii, şi alegerile parlamentare în decembrie din două motivaţii foarte precise. Prima motivaţie ar fi că poate nu mai avem atâtea probleme cu pandemia de COVID-19 şi atunci protejăm mai bine sănătatea oamenilor şi, în al doilea rând, nu cred că România îşi poate permite astăzi şase luni de campanie electorală', a afirmat Ţuţuianu.

Acesta estimează că, pe fondul crizei sanitare, prezenţa la urne, în septembrie, va fi foarte scăzută. 'Este de anticipat ca în septembrie să avem o prezenţă foarte scăzută la vot şi avem un exemplu în Franţa. A fost turul al doilea al alegerilor locale în urmă cu două săptămâni şi prezenţa a fost undeva la 41% pentru că oamenii au avut reţineri legate de starea lor de sănătate pentru a se prezenta la vot.

Cred că şi în România, în special persoanele în vârstă, care sunt mai vulnerabile, vor evita să participe la vot, ceea ce probabil va avantaja PNL', a adăugat vicepreşedintele Pro România. Acesta şi-a exprimat convingerea că, pe fondul crizei economice prin care trece România, PNL este principala formaţiune politică interesată ca alegerile locale să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

'Este interesul PNL să facă aceste alegeri în 27 septembrie, din mai multe motive. Pe de o parte, evoluţiile economice sunt negative. Avem o scădere economică, avem aproape 600.000 de şomeri şi probabil undeva în toamnă vom avea milionul de şomeri, avem o criză bugetară care se va accentua în perioada următoare.

România a împrumutat până în luna mai 15 miliarde de euro şi lucrurile astea vor costa electoral pe cei care sunt la putere. Deci, interesul lor este să grăbească alegerile. În al doilea rând, menţinerea unei stări de presiune psihică asupra alegătorilor este de natură să avantajeze PNL', a mai precizat Ţuţuianu, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel