Adrian Țuțuianu câștigă detașat președinția CJ Dâmbovița

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, a câștigat președinția Consiliului Județean Dâmbovița, cu 56 la sută din voturi, devansându-l clar pe candidatul PDL, Florin Popescu care a obținut doar 34 la suta din voturi. Sondajul a fost făcut la orele 19,00.

Dâmbovița, un fief al PSD, a devenit terenul de luptă dintre PDL și fosta Opoziție după  alegerile din 2008, când președinția CJ a fost adjudecată de Florin Popescu, unul dintre liderii PDL și un apropiat al Elenei Udrea. Pe lângă CJ, PDL și-a adjudecat și primăria Târgoviște și alte câteva primării de orașe în 2008, județul colorându-se în portocaliu, pentru prima dată după 1990.

Pe parcursul celor patru ani de guvernare liberal-democrată, viața politică  din județ a fost marcată de permanente conflicte și acuze din ambele părți. Florin Popescu, a beneficiat de fonduri masive din partea Elenei Udrea, fapt ce a determinat ca o parte dintre aleșii județului să fie nevoiți să treacă în barca PDL pentru a primi ceva din partea șefului CJ.

Campania electorală a fost una dintre cele mai violente de la nivelul țării, fapt ce a dus și la demiterea șefului IJP Dâmbovița. Totul a culminat cu așa numitul scandal "Bicicleta", când PDL i-a acuzat pe Adrian Țuțuianu și deputatul Ioan Stan de furtul unei bicilete portocalii din sediul unei primării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel