Adrian Socaciu, solicitare pentru politicieni: tichetele pentru sănătate

Bogdan Cotigă / 13 iul 2018 / 18:54 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Bruma, sfaturi pentru femei
Descriere foto: Carmen Bruma, sfaturi pentru femei

Preşedintele Institutului Sportiv Român (ISR), Adrian Socaciu, propune partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate.

Socaciu spune că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. ''Sportul este în suferinţă în acest moment şi, dacă nu este resuscitat, vom avea o cădere din care nu ştiu cum ne vom reveni. Cifrele sunt îngrijorătoare şi asta doar dacă ne referim la studiul NIELSEN, unde se precizează că 55% din populaţia Românei este supraponderală.

Nu mai vorbim de lipsa spaţiilor pentru practicarea sportului în mod gratuit. De aceea, propun partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate, pe modelul celui pentru cultură'', a precizat Adrian Socaciu într-un comunicat.

Preşedintele ISR a adăugat că trebuie preluate exemplele de succes de la vecinii noştri, care au început să acorde domeniului atenţia cuvenită, iar performanţele se văd. ''Croaţia, ţară cu 4 milioane de locuitori, a obţinut la Rio 5 medalii de aur, 3 de argint, 2 de bronz. Duminică joacă finala Campionatului Mondial de Fotbal. Cred că au bugetul alocat sportului mai mic decât în România'', a arătat Socaciu.

Institutul Sportiv Român este o instituţie specializată, înfiinţată cu scopul de a dezvolta industria sportului prin educaţie şi cunoaştere. Prin proiectele sale de dezvoltare, institutul reuneşte specialişti din toate domeniile, personalităţi sportive şi actori importanţi din diverse sectoare de business, cu scopul de a spori expertiza şi nivelul de implicare a resurselor umane specializate în sport. ISR îşi propune să construiască o fundaţie solidă pentru sportul românesc, o fundaţie construită pe valori, cunoştinţe, integritate şi fair-play, pentru reintegrarea sportului românesc în sporturile internaţionale. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24